Bucketlistvinkje: Meedoen aan een tv show

Telekids

RTL 4 Telekids

Meedoen aan een spelshow op tv. Een “wens” die al in 1997 uitkwam, voor ik überhaupt een Bucketlist had. Echter ik vond hem zo bijzonder dat hij jaren later een plekje op de lijst verdiende om gelijk afgestreept te worden. De lijst af en toe een handje helpen mag, toch ;-)? Hij was er immers anders toch op gekomen.

Toen ik jonger was (lees: een jaar of 9) deed ik vaak mee aan prijsvragen. Internet was er toen nog niet, maar je had wel acties in tijdschriften of prijsvragen op tv. Ik had regelmatig geluk, de jaren ervoor had ik al een keer een skeelerpakket gewonnen en ook eens een meter taart. Jammie.

In die tijd zat ik ook bijna elke zaterdag voor de buis om Telekids te kijken, het populaire kinderprogramma met Carlo en Irene. Het leek me geweldig om met onze klas een tripje te maken richting Hilversum. Dus er ging een brief die kant op.

Op naar Hilversum

Tijdens de les op een vrijdag in oktober komt meneer Kerkhof (meester) na een telefoontje de klas weer in en zegt dat hij zojuist gebeld is door het programma Telekids en dat we met de hele klas zijn uitgenodigd om in november te komen. Gaaf! Wat een brief kan doen.

Dus daar gaan we op 22 november met onze klas en een aantal ouders naar de studio’s. Als briefschrijfster mocht ik samen met een jongen uit de klas de spellen spelen; “De vliegende oude taart” waar ik overigens weinig van bakte (lees: je moest taarten in het gezicht gooien van de tegenstander, niet mij sterkste punt) en het eindspel de Movierace.

Met de neus in de taart… euh boter

Aan alle kanten vielen we die dag met onze neus in de boter. Hennie Huisman was de gast van de dag (in die tijd een Hot item), door Sinterklaas ging de show langer door. En ondanks dat we zeker niet het betere team waren hebben we op één of andere manier de show nog gewonnen ook. Weken later kregen we ook nog eens de prijs van het andere team per ongeluk opgestuurd. Wat we vervolgens netjes hebben gemeld waardoor we meer dan de helft mochten houden.

Dus jaren later hoorde hij zeker op mijn lijst thuis. Mooie ervaring, “Meedoen aan een spelshow op tv”. Check vinkje gezet!

#Tip voor je eigen Bucketlist. Heb je zelf een Bucketlist of ga je er één maken, hierbij nog een tip. “Als je niets doet, weet je zeker dat er niets gebeurd”. Kom dus in actie!

Hoe word je een BN-er?

Op mijn Bucketlist staat nu trouwens nog on-afgevinkt; meedoen aan “Wie is de Mol” of nog liever “Expeditie Robinson” (waar ik me al een keer voor op heb gegeven toen ik 19 was). Echter om mee te mogen doen aan deze shows dien je tegenwoordig eerst een BN-er te zijn. Zucht…… Dan maar eerst op mijn Bucketlist zetten “Een BN-er worden”. Sommige wensen moeten nou eenmaal in stapjes ;-).