Bucketlistvinkje: Rondreis New Zeeland

Precies een jaar geleden vierde ik de jaarwisseling in Nieuw Zeeland, inmiddels zijn we al weer 2018 ingevlogen. Toch ligt alles ligt nog vers in het geheugen! Hij stond al lange tijd ergens bovenaan de Bucketlist: een rondreis Nieuw Zeeland! We gaan even terug in de tijd; de dag na kerst 2017 vlogen we naar Auckland, om daar een aantal weken met de auto het Noorden en Zuidereiland te verkennen. Wat een geweldig land!

De “neem geen honing mee in het vliegtuig” tip

Nieuw Zeeland grenst aan geen enkel ander land (zijn omringt door water), ze doen er dan ook alles aan om hun ecosysteem te behouden. We wisten al dat de douane zelfs je schoenzolen checkt op viezigheid, om er zeker van te zijn dat je geen planten/dierleven van overzees meeneemt. Echter tijdens het invullen van het douaneformulier in het vliegtuig stond er zelfs een alinea met de mededeling dat het meenemen van honing sterk verboden is (er kunnen blijkbaar nog levende bacteriën in zitten).

Honing??? Had ik niet zo’n cupje in de koffer gegooid, net als een mini de Ruijters hagelslag, chocopasta etc. Shit ik wist het niet meer zeker.

Op sterk aanraden van een medepassagier besloten om geen risico te nemen en het toch maar even aan te geven bij de douane. Dat bracht ons in de “speciale” rij die je ook op tv ziet in het programma Bij de douane. Het werd een gevalletje hele-koffer-onderste-boven-onder-toezicht-van-een-inspecteur-met- handschoenen. En ja hoor, daar was ie, het het cupje honing uit Nederland, gelukkig hebben we geen risico genomen, want de boete was anders een groot gat in ons vakantie budget geweest. Dus de tip van de week, laat je honing thuis, ik weet ook eigenlijk niet waarom je zoiets zou meenemen 😉

Oud en Nieuw op slippers

Na onze jetleg in Auckland te hebben uitgeslapen zijn we na een paar dagen naar het noorden gereden. Oud en nieuw vieren aan het strand in de zon. Oudjaarsdag in je korte broek met zonnebril, dat kan je Nederlandse brein echt niet verwerken, geen oliebollen maar ijsjes. Raar!

Wellicht dat de grote vuurwerkshow die avond het gevoel van de jaarwisseling zou geven……. Nou ik kan je vertellen, we hadden amper tijd om een selfie te maken met vuurwerk op de achtergrond of het was alweer voorbij, haha. Maar toch even een bucketlistvinkje gezet tijdens de reis: Nieuwjaar vieren in het buitenland.

Lord of the Rings

Als echte Lord of the Rings fans hebben we natuurlijk ook een bezoekje gebracht aan Hobitton (lees geboortegrond van Frodo en Samwise). Zelfs als je niets hebt met de film, een groenere en kneuterige omgeving ga je niet snel vinden. Je waant je echt op de filmset, te gek! De rest van de reis hebben we ook nog verschillende andere filmlocaties van de films opgezocht met het LOTR Location guide boek.

Taart tip, jammie

Als je net als ik dol bent op taart, dan moet je toch echt even een stop maken op het Zuidereiland bij Lake taupo, bij koffiehuis Replete, daar hebben ze namelijk lekkerste worteltaart die je je kunt bedenken. Jam! Ik denk alleen wel dat de zon en het vakantie gevoel er ook aan bij heeft gedragen dat hij zo MEGA lekker was, want bij thuiskomst is het recept nagemaakt (had ik zomaar gekregen) maar bleek toch anders….

New Zeeland in vogelvlucht

3 weken lang hebben we gereden, gewandeld, gewandeld en nog eens gewandeld. Oh en wat we ook nog hebben gedaan was wandelen. De wandelschoenen bleken de investering dus wel waard.  Gletsjers gezien, geisers, vulkanen beklommen, gekanoëd lang tropische stranden in het Abel Tasman park, chocola gegeten in de Cadbury fabriek en mist gezien bij het beroemde Mirrow Lake (het normaal zo geweldige spiegelbeeld in het meertje was ver te zoeken). En overal een warm welkom gehad door de Kiwi’s (zo noemt de bevolking zichzelf), de vriendelijkste die we ooit mee hebben gemaakt. Wat een fantastisch land!

Mocht je nog wat meer overtuiging nodig hebben dan hier nog even een link naar een filmpje met al het mooie natuurschoon. Wat een aanrader voor op je Bucketlist , ik zeg DOEN. (misschien wel eerst even sparen)

Wat zijn jouw wensen?

Welke vinkjes ga jij dit jaar zetten? Misschien zijn het geen reizen, maar oude patronen doorbreken, meer tijd nemen voor jezelf of… ? 

Wil jij met jouw dromen & doelen aan de slag, neem dan contact met me op voor de verschillende mogelijkheden.