Bucketlistvinkje: Tanden bleken!

Weer een Bucketlist vinkje gezet

Als je mij persoonlijk kent weet je dat ik nogal fan ben van het maken van een Bucketlist of misschien ben je nieuw op de website, voor jou dan even een korte toelichting. Enkele jaren geleden heb ik een Bucketlist voor mezelf gemaakt. 100 wensen met dingen die ik graag nog ooit zou willen doen, meemaken of zien. De lijst wordt heel af en toe aangepast als ik merk dat ik ergens niet meer helemaal warm van word, maar over het algemeen ben ik er redelijk trouw aan.

100 wensen te gaan…

Bij Positivity (leefjebucketlist) doe ik van alles rondom het thema “Bucketlist”, dus het lijkt me leuk om af en toe een blog te schrijven over iets wat ik van mijn Bucketlist heb afgestreept; hoe de weg er naar toe was, de ervaring zelf of hoe ik het achteraf vond. Afhankelijk van de wens.

Ik heb een lijst gemaakt met gave reizen, leuke dingen om te doen, maar ook wensen waarvoor ik uit mijn comfortzone moet, iets met familie en vrienden onderneem of waardoor mijn leven zinvoller wordt. Heel divers. Volgens mij kan het dan ook echt van meerwaarde zijn.

Maar blog Nummero Uno (#1) over dit onderwerp gaat over de minst diepzinnige Bucketlist wens “Mijn tanden bleken”, ja ook dit soort wensen horen er bij.

EUH tanden bleken dus

Ik verzorg mijn gebit goed, maar om één of andere reden wilde het maar niet lukken om zo’n prachtig gepolijste Hollywood smile te krijgen. Aangezien ik ook nog wel zuinig ben op mijn tanden durfde ik het niet aan om in één of andere louche tent voor twee tientjes de boel te laten peroxiden. Dus als het ging gebeuren dan met beleid.

Eerst de loterij winnen

Zo’n behandeling koste destijds ongeveer 400 euro. Wat? Ja inderdaad 400 euro. Dus daar kwamen de bezwaren: wat duur, kan dat niet goedkoper, waar haal ik het geld vandaan, ik ga het doen als ik de loterij win etc. Wat er op neerkwam dat ik het mezelf pas gunde als ik the lucky one was met 1 miljoen op de bank. Anders kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om van mijn spaargeld zoiets te doen, zo’n luxe-ding. Ik dacht dus vooral in onmogelijkheden.

Met mijn mond vol tanden…

Ik geloof er in dat als je iets visualiseert, ervaart alsof je het al hebt, dat iets dan sneller op je pad komt (law of attraction). Zo gebeurde het. Het was eind 2009 en het was tijd om weer een nieuwe zorgverzekering uit te kiezen. Ik stond in de woonkamer en hoorde op de achtergrond een spotje van Energiek op tv, een nieuwe zorgverzekeraar voor vrouwen met een ruime vergoeding voor de tandarts, die je zelfs voor het laten bleken van je tanden mocht besteden (naast de andere behandelingen). Ik stond met mijn mond vol tanden in de kamer, huh? Zeiden ze dat nou echt?

Ik had niet kunnen verzinnen dat mijn “wens” op die manier op mijn pad zou komen. En zo gebeurde het dat ik twee maanden later bij mijn tandarts in Enschede (waar ik overigens geweldig geholpen ben) in de stoel lag voor een heuse bleekbehandeling.

Say cheese

Helaas is het witte gebitje na jaren alweer verleden tijd (zoiets is niet altijd blijvend, zucht..), maar ik heb met plezier een vinkje op mijn Bucketlist gezet en een tijd genoten van mijn wittere smile.

Stuur je wens het universum in

Wat ik hiermee wil zeggen is dat we vaak denken te weten hoe onze wens of doel op ons pad moet komen, waardoor onze overtuigingen ons belemmeren.

Het is natuurlijk wel nodig zelf initiatief te nemen en stappen te zetten, eigen verantwoordelijkheid nemen en kijken wat je zelf kunt doen. Maar laat het daarna ook eens los, stuur je wens het “universum” in. Laat je verassen!