Bucketlistvinkje: Even een balletje opgooien

Waar zou jij goed in willen zijn?

Leren jongleren, dat wilde ik kunnen. Ik ben geen fan van het circus, maar als ik op een marktplein iemand behendig met die balletjes zag gooien kon ik daar vol bewondering naar kijken. Maar het zelf doen… nee dat zou ik niet kunnen. Of toch wel?

Toen ik een aantal jaren terug mijn Bucketlist aan het maken was mocht deze er niet op ontbreken, ik wilde de uitdaging wel aangaan. Na het een aantal keren te hebben uitgesteld, moest het er toch eens van komen, dus ik ging aan de slag.

Omhoog met die ballen

Ik had op mijn Bucketlist gezet “jongleren met 5 ballen”. Zo ik zette gelijk hoog in!

Na wat filmpjes te hebben bekeken, maakte ik een trip naar de plaatselijke Intertoys en schafte daar een mooi setje aan van drie ballen. Laten we daar maar eens mee beginnen. Nou beginnen kun je het inderdaad noemen, mijn handcoördinatie was lange tijd ver te zoeken en de ballen vlogen dan ook met regelmaat door de hele kamer. Oei! dat gaat toch langer duren dan ik dacht, 5 ballen….. dan heb ik nog een weg te gaan. Dus ik besloot mijn wens wat aan te passen, met 3 ballen zou ook al een hele prestatie zijn.

En daar ging ik, menig vrij moment aan het oefenen om dit onder de knie te krijgen, nou euh in dit geval boven de schouder…., laten we het niet nog ingewikkelder maken.

En oefenen baart inderdaad kunst, want na menig vrij uurtje kreeg ik het voor elkaar om 3 ballen lang genoeg in de lucht te houden dat ik vond dat het vinkje gezet mocht worden. YES!

Hoe knip je de mooiste Bonsaiboom?

Dat anderen het misschien na een uurtje al in de vingers hebben, respect.

Het is al weer een tijdje geleden dat ik het vinkje heb gezet, maar ik ben nog steeds in te huren voor feesten en partijen; sinaasappels, golfballen, het kan allemaal ;-). Maar zonder gekkigheid, het was geen levensveranderende ervaring, maar wel mooi om te merken dat je nieuwe dingen kunt leren, die je eerst niet voor mogelijk hield.

Wat zou jij nog willen leren, waar wil je jezelf mee verrassen?

Heb je altijd al Italiaans willen leren spreken, een mooi nummer op de gitaar spelen bij het kampvuur, weten hoe je moet beleggen, met gemak voor een groep staan, hoe je het mooiste bonsaiboompje knipt of hoe je de lekkerste taart van de familie bakt? Volgens mij gaat het nog niet eens om WAT je doet, maar dat je er plezier aan hebt en een groei doormaakt, je ontwikkelt en ziet dat je meer doorzettingsvermogen hebt dan je dacht.

Waar kom jij voor in actie?

De tip die ik je wil meegeven mocht je zelf een Bucklist hebben (of deze nog gaan maken). Pas indien nodig je wensen in de tussentijd aan. Heb je de lat te hoog of misschien wel te laag gelegd en past het echt bij je? Je verandert als mens continue, laat je lijst mee veranderen.

En wacht niet met dat wat je graag wilt doen, maar kom in actie en zet de eerste stap!