Check check dubbel check

Welke wensen heb jij gerealiseerd?

2015 inclusief oliebollen, restanten vuurwerken en oudejaarsloten liggen al weer achter ons en we zijn de eerste week van het nieuwe jaar ingevlogen. Hoe was jouw 2015 jaar? Welke bewuste en onbewuste wensen heb jij gerealiseerd?

Mijn Bucketlist is in 2015 niet onaangeraakt gebleven. Hieronder 5 wensen die ik heb mogen afvinken, ik ben benieuwd naar die van jou (ook zonder Bucketlist)!

Helicopter vlucht maken. Check!

Tijdens de zomervakantie in Amerika. Het ging door het weer bijna niet door, maar we hadden geluk. Na voor de derde keer op één dag naar het vliegveldje te zijn gereden, vlogen ze eindelijk. En we kregen nog een gratis upgrade ook. Een gave helicoptervlucht boven de Grand Canyon. Wat een bijzondere ervaring, dan voel je je toch wel heel klein als je die immense natuur ziet, aanrader!

Dag lang filmmarathon houden. Check!

Van één van mijn favoriete films (The Hunger Games) kwam in november 2015 het laatste deel van een reeks van vier uit. We wilden de kans niet laten schieten om ze nog eens allemaal te bekijken, met als toetje de laatste. Dit resulteerde in een bioscoopzit van 12.30 – 23.30 uur, pffff… maar met pauzes en wandelingen tussen de films door was het het zeker waard. Dat het op een dinsdag was voelde toch een beetje als spijbelen, maar wel lekker 😉

Opleiding persoonlijke ontwikkeling. Check!

Hij stond al een tijdje op mijn lijstje: De NLP Trainerstraining volgen bij het NTI NLP in Limmen. Maar eerlijk gezegd durfde ik niet, dus ik had hem niet letterlijk op mijn Bucketlist gezet. Voor groepen staan, in de belangstelling, naast allemaal professionele trainers…. eng! Maar ik wil graag groeien, ontwikkelen en meer doen met NLP en het trainersvak, dus ik ben gesprongen. Achteraf kan ik zeggen dat ik veel uit mijn comfortzone heb moeten stappen, maar dat het een hele bijzondere en mooie leerervaring is geweest. En dit is nog maar stap 1. Het vinkje wat ik kon zetten was bij de wens een “opleiding volgen die bij zou dragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling”. Nou dat kun je wel zeggen.

Zwarte Piet spelen. Check!

Het was nog even spannend rondom alle commotie van afgelopen jaren of ik deze wens ooit nog in vervulling kon laten gaan, maar gelukkig :-). Samen met nog twee andere pieten heb ik een hele ochtend Piet mogen spelen op een basisschool in Lonneker. Ontzettend leuk hoe een dosis schmink, een pruik en de juiste kleding je voor de kinderen doet transformeren in een Piet. Een Oerhollandse traditie, moet je gedaan hebben.

Iets doen wat Bucketlist waardig is. Check!

Dit was zo’n wens die ik nog kon invullen. Twee collega’s gingen een sapkuur houden en aangezien ik altijd al wilde weten hoe zoiets zou zijn voor lichaam en geest besloot ik mee te doen. Dat is een 7 daagse sapkuur/detox geworden tussen sinterklaas en kerst. Poeh, met tijden best pittig om niet te eten, maar vast goed voor lichaam en geest. Helaas kwamen we wel tot de conclusie dat het een beetje een saaie kuur was, alle heftige gevoelens en lichamelijke sensaties bleven uit. Nouja, toch weer even mijn doorzettingvermogen op de proef gesteld. Check.

Leuk om zo even op het jaar terug te kijken, dankbaar en blij dat ik deze dingen heb gedaan.

Welke leuke en bijzondere vinkjes heb jij dit jaar gezet?