Bucketlist tip: Geniet van het proces!

Zorg dat je iedere dag plezier hebt!

Regelmatig geef ik tips die je kunt gebruiken bij het maken van een gave en zinvolle Bucketlist. Zo kan het ook echt bijdragen aan meer geluk in je leven.

De laatste tip in deze rij, tip 8:  “Geniet van het proces en zorg dat je elke dag plezier hebt!”

Elke dag plezier met de Bucketlist

De Bucketlist kan je helpen als middel bij een gelukkiger en zinvoller leven, maar is niet het doel op zich. Kijk daarom naar wat je elke dag kunt doen om te genieten van de weg naar de droom of de wens toe, door te doen wat belangrijk voor je is. Dat je plezier hebt in het formuleren van jouw Bucketlist-wensen, de voorbereiding en het vooruitzicht van het realiseren ervan.

Jouw lijst kan je motiveren om door te zetten, te genieten, nieuwe kanten van jezelf te ontdekken, in contact te zijn met anderen, je positief te focussen en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan. Je creëert daarnaast allemaal nieuwe ervaringen in jouw leven.

Begin elk jaar met jouw Bucketlist

Neem elk jaar (bijvoorbeeld op 1 januari of na de zomervakantie) jouw Bucketlist onder de loep en kies een aantal wensen uit (niet te veel, zodat het haalbaar blijft) waar je aankomend jaar mee aan de slag gaat. Dus de Nieuwjaarsvoornemens maken plaats voor Bucketlist-wensen. Een mooi begin van het nieuwe jaar.

Bedenk ook elk jaar of de lijst nog bij je past, streep gerust een wens door en zet er een nieuwe voor in de plaats. Je verandert als mens, laat jouw lijst met je mee veranderen.