Bucketlist tip: The Sky is the limit, alles kan…

Zet geen rem op jouw dromen en wensen

Door het hebben van een Bucketlist geef je ruimte aan jouw wensen, dromen en verlangens.

Het zou toch jammer zijn als je bij de eerste stap “brainstormen over je wensen” jezelf al direct op de rem zet en in beperkingen gaat denken. Laat bij deze brainstorm er gewoon alles zijn, zodat je erachter komt wat je daadwerkelijk wilt. Dit kan heel bevrijdend werken! Dus nog niet bezig met “Kan ik het wel betalen?”, “Daar heb ik toch geen tijd voor”, “Dat kan ik vast niet” etc. Die beperkende overtuigingen zijn voor een later stadium 😉

De “Sky is the limit” gaat niet alleen over de dure wensen, het gaat ook juist om wat jij allemaal in huis hebt. Wensen die te maken hebben met je persoonlijke ontwikkelingsproces. Vraag jezelf af, wat wil ik bereiken of waar wil ik heel goed in zijn?

Vanuit de lucht bekeken

Soms lijken de wensen die we hebben mijlenver van ons af te staan. Alsof we een berg moeten beklimmen om er te kunnen komen. Wat je dan kan helpen is om de berg eens van een afstand te bekijken, vanuit de “Sky” (lucht). Hiervandaan valt hij binnen het grotere geheel en is hij niet meer zo groot. Zo kun je ook naar de wensen op jouw lijst kijken, door even afstand te nemen.

Alles begint met de eerste stap. Hierover zal ik in één van mijn volgende blogs meer vertellen.

Uiteindelijk check je jouw wensen

Zodra je hebt gebrainstormd over al je wensen en deze in je “officiële” Bucketlist wilt zetten, kun je langzaamaan je wensen checken met de realiteit. Ongekende keuzemogelijkheden kunnen bevrijdend, maar ook beangstigend werken. Er is namelijk zo veel keus. Je zult dus kritisch moeten zijn. Vraag jezelf af: ” wat wil ik echt bereiken en waarom wil ik dit?” en “wat gaat mij dit uiteindelijk opleveren?”

Heb je op dit moment de mogelijkheid om deze wens uit te laten komen of ben je bereid daar het nodige voor te doen. Je wilt namelijk niet dat je door deze lijst gedemotiveerd raakt, omdat de wensen niet realistisch bleken of omdat het er veel te veel zijn.

Soms is The Sky echt the Limit

Maak dus een lijst met wensen die binnen jouw huidige mogelijkheden liggen, maar ook zeker een aantal waardoor je de grenzen van je mogelijkheden gaat verleggen. Hierdoor kom je er achter dat er meer mogelijk is dan je denkt (ook hierover later meer). Als je er maar ECHT voor gaat!

Er volgen nog meer tips, houd de website dus in de gaten. Kan je niet wachten of wil je NU iets doen om nog meer uit je leven te halen, neem dan contact met me op of meld je aan voor de Bucketlist Workshop.